Kylläpä on vihreys päässyt valloileen viimeisen viikon aikana ja lämpö on saanut kaikki kasvamaan oikein huimasti. Kasvimaalla sipulin piipat jo kurkistelivat mullasta ja myös salaatit, malva ja ruiskaunokki olivat itäneet. Perunamaan viereen kylvin perjantaina porkkanarivin ja punajuurta yhtä paljon. Kasvimaan reunaan laiton silkkikukkaa ja kehäkukkaa samaisena päivänä.

Nyt odotellaan, että omenapuu ja syreeni alkavat kukkia. Tänään köynösruusun ohi kulkiessani huomasin, että talvi on tainnut tehdä tuhojaan. Tietääkö joku kannattaako vanhaa köynösruusua leikata ihan alas esimerkiksi ensi keväänä vai vaan poistaa vanhoja kuivia oksia sitä mukaa, kun ne havaitsee?

Meidän perunamaalla kasvaa mahdottoman paljon ohdaketta ja sitä jo toista kertaa tänä keväänä kitkin. Täytyy koittaa ahkeroida kovasti, jospa ne siitä saisi edes vähän vähenemään. Tomaateista edelleen haaveilen, mutta kasvihuonetta ei olla vielä hankittu. Mahtaisiko lauantaina onnistaa, jos vaikka kauppareissulla löytyisi kasvihuone?! Tällaisia ajatuksia tällä kertaa.

605960.jpg